Yoga

Yoga hos Terapisenteret er for deg som foretrekker å praktisere yoga i små grupper(max 5 deltakere). Du kan være trygg på at du blir sett og får nødvendige justeringer og opplæring, slik at du forebygger skader. I disse små gruppene blir det et unikt samhold og lett å skape nye relasjoner for de som ønsker det.

Hos oss finner du blant annet hatha yoga, yin yoga, restorativ yoga, meditasjon, pranayama og introduksjonskurs i yoga.

Hva er Yoga?

Yoga er en eldgammel praksis ment for å finne sannhet. Den har spredd seg i vesten som flamme i tørt gress den siste tiden, og det er ikke uten grunn. Det handler om å finne sannhet i seg selv og i livet. Yoga inneholder en rekke forskjellige ‘verktøy’ for å øke ens bevissthet. Bevissthet i vår indre og ytre verden. Ettersom vi praktiserer yoga og øker bevisstheten blir sannhetene stadig tydeligere. Hvem vi er, hva vi er og hvilke plass har vi i denne verden er svar vi finner tilbake til. Dette gir økt selvtillit og selvfølelse, reduserer stress, angst og depresjon, gir rom for mer lykke, øker immunforsvar og mye mer.

De fleste forbinder yoga med de fysiske positurene(Asanas), men yoga er langt mer enn som så. Yogaen som praktiseres i verden i dag er ett system satt sammen for omlag 3000 år siden. Til tross for alderen refererer vi fremdeles til den som ‘den moderne yoga’. På sanskrit heter den Ashtanga Yoga som til engelsk blir 8 Limb Yoga. Under ser du en liste over de 8 ‘lemmene’.

8 Limbs of Yoga:

1. Yamas – Vår holdning til vår ytre verden
– Ahimsa: Medfølelse for alle levende vesener.
– Satya: Ærlighet
– Asteya: Ikke stjele
– Brahmacharya: Kontroll av lidenskap
– Aparigravha: Ingen grådighet

2. Niyamas – Vår holdning til vår indre verden
– Sauca: Renhet
– Santosa: Tilfredshet
– Tapas: Disiplinert bruk av energi
– Svadhyaya: Selvstudie
– Isvarapranidhana: Feiring av det spirituelle

3. Asanas – Fysiske positurer
4. Pranayama – Ekspansjon av livskraft/Pusteteknikker
5. Pratyahara – Overse sanseinntrykk
6. Dharana – Konsentrasjon
7. Dhyana – Meditasjon
8. Samadhi – Total integrasjon/Enhet